U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Waarom blessurepreventie?

 
Vanuit gezondheidsstandpunt is het belangrijk om iedereen in beweging of aan het sporten te krijgen.  Het nadeel dat je hierdoor blessures kan oplopen zouden we moeten kunnen vermijden of toch tenminste het risico om een blessure op te lopen proberen te verminderen.

Contactblessures zijn verantwoordelijk voor veel blessures, maar deze zijn vaak gelinkt aan externe factoren en zijn daarom niet volledig vermijdbaar. Niet-contactblessures daarentegen kunnen wel vermeden worden. Dit zowel voor acute blessures (vb. spierscheur) als voor overbelastingsblessures. 

Dit laatste vind ik zelf zeer belangrijk en daarom hou ik mij al vele jaren bezig met de preventie van sportletsels. Via heel veel literatuurstudie , samenwerking met collega's (samenwerking met het medisch team van basketbalclub ST-Jan basket Antwerpen) en een opleiding gevolgd tot SpartaNova-expert,  specialiseer ik mij hier verder in.

Op basis van een biomechanische en kinesiologische analyse kan er een inschatting worden gemaakt van het letselrisico en wat eraan gedaan kan worden via een specifiek oefenprogramma. Na een bepaalde periode wordt de screening herhaald zodat er kan gezien worden of er  op bepaalde fysieke parameters verbetering is waar te nemen.

Of je nu een recreatieve of een competitiesporter bent, iedereen die graag aan sport doet en dit op een gezonde manier wil doen, zou een sportspecifieke screening moeten ondergaan. Zo kom je te weten waar je zwakke punten liggen en wat eraan gedaan kan worden om zo blessures te vermijden. Niet alleen het risico op blessures neemt af maar hierdoor zal je prestatie ook verbeteren.

In mijn praktijk kan je terecht voor een persoonlijke screening. Iedereen krijgt een afzonderlijke begeleiding zonder dat er nog andere patiënten aanwezig zijn zodat ik mij 100% kan concentreren op de testen en de begeleiding bij de gerichte blessurepreventieve training.

Terug naar specialisaties