U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 Wat is SpartaNova?

SpartaNova is een programma dat je in staat stelt risicofactoren voor blessures bloot te leggen en deze via specifieke oefeningen aan te pakken.  Door middel van wetenschappelijk onderbouwde tests kan er een risicoprofiel opgesteld worden en op die manier kan de sporter zelf aan zijn tekortkomingen werken.

 

Voor wie is het?

SpartaNova is gemaakt voor zowel topsporters als ambitieuze, recreatieve sporters die door middel van sport specifieke testen hun risicoprofiel voor blessures in kaart willen brengen en hier een passend trainingsadvies bij willen krijgen.  Het gaat om sport specifieke testen gericht o.a.  lenigheid, kracht, stabiliteit en functie.
Alle testen en oefeningen zijn gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten over preventie, monitoring en training per sport.
Het programma kan dienen als preventieprogramma voor blessures of deel uitmaken van de (sport-)revalidatie.


Wat is het doel?

Het doel is om je op individuele basis te begeleiden in je sportbeoefening en op basis van een persoonlijk blessurerisicoprofiel, een persoonlijk trainingsadvies op te stellen waarmee je je individuele aandachtspunten kan aanpakken.  Tevens wordt er gezorgd voor een veilige terugkeer in de sport na een blessure waarbij op basis van objectieve meetcriteria, het risico op herletsel wordt geminimaliseerd.

 

Wat houdt het in?

Op basis van een korte of uitgebreide sport specifieke screening wordt een blessure risicoprofiel opgemaakt en wordt u geadviseerd over de beste manier van trainen om uw risico te verminderen.  Elke risicofactor die getest wordt kan thuis getraind worden met een minimum aan materiaal.

 Terug naar specialisaties