U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Sportrevalidatie

In het algemeen kan sportrevalidatie omschreven worden als een vorm van revalidatie, gericht op het herstel van een geblesseerde sporter. De revalidatie begint meteen na het ontstaan van de blessure en heeft als doel de sporter weer terug te krijgen op het oude sportniveau. Zowel binnen de algemene kinesitherapie en revalidatie als bij de sportrevalidatie geldt dat bij veel aandoeningen niet het bestrijden van de pijn met allerlei passieve (met apparaten) behandeltechnieken op de voorgrond staat, maar juist reactivering middels gericht oefenen. Hiervoor werk ik met het 'meerdimensioneel belasting-belastbaarheidsmodel'. De oefeningen zijn gewoonlijk gericht op verbetering van de belastbaarheid, mobiliteit, spierkracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en stabiliteit.

 

Wanneer ben ik terug in staat om voluit te trainen en te spelen na een blessure? 

Met een aantal testen gedurende de behandeling kunnen we de vooruitgang meten en stap voor stap op een veilige manier terug gaan trainen en spelen. Indien je op een bepaalde test nog niet voldoende scoort wordt hier verder op gewerkt. De kans op een nieuwe tegenslag trachten we ook zo op deze manier te reduceren zodat je uiteindelijk als sporter sterker uit je blessure komt. 

 


Terug naar specialisaties